Skip to main content

ENERGIATEHOKAS

29 cm ThermiaHirsi vastaa 72 cm puuta! Puukuitueriste myös nurkissa. Ainoa hirsirakenne joka täyttää nykyaikaiset rakennusvaatimukset. U-arvo 0,17!

EKOLOGINEN

Eristeenä Hunton-puukuitu. Taatusti hengittävä rakenne. Ratkaisu myös allergisille.

POHJOISEN PUUTA

Pohjoisen tiukkasyinen puu.
15 kg/m=helppo asentaa.
Pieni hiilijalanjälki.
Hyvä sisäilma.

Jo pitkään on tiedetty hirsirakenteen ylivoimainen toimivuus, kun halutaan rakentaa luonnollisesti hengittävä ja laadukasta sisäilmaa tarjoava talo. ThermiaHirsi on erittäin energiatehokas sekä hengittävä – ja vie hirsirakentamisen ekologisuuden ja toimivuuden täysin uudelle tasolle.

Luonnon kunnioittaminen, laadukkaat materiaalit, yli 20 vuoden kokemus ThermiaHirsirakenteesta sekä kymmenien vuosien kokemus rakentamista takaavat ekologisen ja energiatehokkaan hirsirakenteen, joka pienentää myös hiilijalanjälkeäsi.

Pohjoisen tiukkasyinen puu on rakennusmateriaalina vertaansa vailla. ThermiaHirren vankkojen puupintojen välissä on markkinoiden ympäristöystävällisin eriste Hunton Nativo puukuitueriste. Puu ja puukuitu yhdessä muodostavat ThermiaHirren, joka on ylivoimaisesti energiatehokkain hirsirakenne.
29 cm ThermiaHirsi vastaa 72 cm puuta (U-arvo 0,17)
19 cm ThermiaHirsi vastaa 52 cm puuta (U-arvo 0,30)

ThermiaHirsi on aidosti energiatehokas ja ekologinen luonnonmateriaaleista valmistettu hirsituote.

Ainutlaatuiset ominaisuudet takaavat hengittävän rakenteen ja hyvän sisäilman, sekä energiatehokkaan kodin pienellä hiilijalanjäljellä.

Unelmien koti yksilöllisesti toteutettuna Sinun tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Suomalaista käsityötä!

ThermiaHirsi valmistetaan tehtaallamme Kuusamossa, pohjoisen tiukkasyisestä puusta ja Hunton-puukuidusta.

Hunton-puukuitueriste on myös nurkissa, joten myös nurkat ovat ThermiaHirsitalossa erittäin lämpimät. Puukuitueristeen tiiviys estää seinän sisäiset ilmavirtaukset ja erillistä höyrynsulkumuovia ja tuulensuojaa ei tarvita. Hunton-puukuitueristeestä ei irtoa haitallista pölyä, eikä eriste ärsytä elimistöä. Rakennusaikana lämmöneristeiden turvallinen käsiteltävyys on erityisen tärkeää.

ThermiaHirsi on kevyt käsitellä ja kehikko on helppo pystyttää jopa käsin, ilman koneita! ThermiaHirsi on kohta 30-vuotias suomalainen innovaatio.

ThermiaHirsi:
Pohjoisen tiukkasyinen puu
Hunton-puukuitueriste
Pitävä lohenpyrstöliitos ulko- ja sisänurkassa

HUNTON NATIVO® PUUKUITUERISTE:

Hunton Nativo® Puukuitueristeen tärkein raaka-aine on luonnollinen ja uusiutuva kuusihake. Eristelevyn tuotannossa käyttämämme kuusihake on peräisin Norjan ympäristösertifioiduista metsistä.

  • Hunton Nativo® Puukuitueristeen pääasiallinen materiaali on norjalainen kuusihake, joka on uusiutuva ja luonnollinen raaka-aine. Se varastoi hiiltä koko elinkaarensa ajan.
  • Puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia.
  • Puukuidulla on hyvä lämmönvarastointikyky.
  • Eristelevyllä on suuren tiheytensä ansiosta hyvät äänenvaimennusominaisuudet.
  • Palosuojaus Euroluokka E

Hengittävyys

Moni erehtyy luulemaan, että hengittävyys (hygroskooppisuus) merkitsee materiaalin kykyä läpäistä ilmaa.

Näin ei ole.


Hengittävyys merkitsee materiaalin kykyä sitoa ja haihduttaa kosteutta kuitujen sisältä. Asiaa havainnollistaa parhaiten vaatevertaus: Keinokuituiset vaatteet eivät hengitä, vaan niissä kosteus tiivistyy vaatteen pintaan ja lämmöneristys vaikeutuu.

Villa ja muut luonnonmateriaalit sitovat kosteuden sisäänsä ja vaatteen pinta pysyy kuivana ja lämmöneristyskyky tallella.
Lisäksi villa, kuten puukuitueristekin, johtaa ja haihduttaa kosteuden pois kuidusta. Olennaista on, ettei kosteus tiivisty vaatteeseen.
Luonnonkuitueriste puolestaan estää kosteuden tiivistymisen talon rakenteisiin.

Hengittävässä talossa ilmanvaihto tapahtuu luonnollisella tavalla ja myös talon asukkaat hengittävät paremmin.

Hiilivarasto

Puurakenteinen talo sitoo myös hiiltä toimien näin pitkäikäisenä hiiilivarastona.
Puinen omakotitalo sitoo puurakenteisiinsa noin 30 tonnia ilmasta peräisin olevaa hiilidioksidia.
Se vastaa yhden keskivertoautoilijan 10 vuoden hiilidioksidipäästöjä. Parhaimmillaan hiili säilyy rakenteissa satoja vuosia.

Jokainen ThemiaHirsi Oy:n toteuttama rakennus kasvattaa pitkäikäistä hiilivarastoa pohjoismaissa parantaen täten maapallon hiilitasapainoa.

Nopea ja helppo pystytys